Werken in de natuur

Werken in de natuurMet een groep de handen uit de mouwen steken en een dagje werken in een natuurgebied: dat kan bij Staatsbosbeheer!Groepsactiviteit wandelen met gids in de natuur van Breda, Ulvenhout, Dorst, Etten-Leur, Teteringen, Terheijden, Streibeek
Staatsbosbeheer waarborgt de kwaliteit van een groene leefomgeving voor mens, plant en dier. Met 246.000 ha natuurgebied in haar beheer is Staatsbosbeheer de grootste natuurbeheerder in Nederland. Het beheren en onderhouden van deze natuurgebieden is een van de belangrijkste taken van Staatsbosbeheer. Vele vrijwilligers helpen Staatsbosbeheer hierbij en u kunt dat ook gaan doen voor een dagje!Zo kunt u – afhankelijk van het seizoen – bijvoorbeeld helpen bij terreinwerkzaamheden als wilgen knotten, maaien van gras- of rietvelden, rooien of paddenpoelen aanleggen. Eerst vertelt de boswachter in het kort iets over bijvoorbeeld heide en heidebeheer. Waarom zijn jonge berken een bedreiging? Wat is de rol van schapen? Wat is plaggen? En vooral: wat kun je zelf doen om een handje te helpen? Buiten ligt het werk al te wachten: berken steken en dennetjes zagen. Heerlijk werk, wat is er nu prettiger dan werken in – en voor – gezonde buitenlucht?Prijs: op aanvraag, deze is namelijk afhankelijk van de mogelijke werkzaamheden, het seizoen en de groepsgrootte.

Van al het harde werken krijg je trek en natuurlijk kan ik dan zorgen voor een heerlijke picknick. Zie ‘Biologische Picknicks’ voor de verschillende mogelijkheden en menu’s.