Natuurwandelingen met beleving

Groepsactiviteit wandelen in de natuur van Breda, Ulvenhout, Dorst, Etten-Leur, Teteringen, Terheijden, Streibeek

Belevingswandeling met gids Boswachterij Dorst

Het struingebied van de Boswachterij Dorst is het ‘vrije bos’ dat vrijelijk doorkruist mag worden. Hier gaat u samen met een gids van IVN Mark en Donge uw zintuigen op scherp zetten en begeeft u zich letterlijk en figuurlijk buiten de geëffende paden. Ontdekken, beleven en verwonderen zijn het thema van deze wandeling. U gaat kijken, voelen, ruiken en luisteren. Kijk en ervaar wat er prikt, waar een geur en geluid vandaan komt. En stilte, wat is stilte in de natuur? Beleef de natuur door buiten de paden op ontdekkingstocht te gaan.

Prijs Belevingswandeling Dorst: €  35,00 per groep van maximaal 15 personen.

Natuurlijk kunt u voor, tijdens of na deze wandelingen picknicken. Zie ‘Biologische Picknicks’ voor de verschillende mogelijkheden en menu’s.

 

Ook in andere natuurgebieden kunt u op pad met een natuurgids van IVN Mark en Donge of ook van Staatsbosbeheer, dan komt u niet alleen meer te weten over het natuurgebied van uw keuze, u komt ook op de mooiste plekken. En ontdekt u geheimen die de natuur anders wellicht voor u verborgen houdt. Hebt u interesse in een bepaald onderwerp dan kunt u een ‘thema-excursie’ aanvragen, zoals bijvoorbeeld paddenstoelen in de herfst, kruiden, water, bomen of – in een gebied met rijke historie – verhalen en legendes. Een rondleiding duurt meestal ongeveer 1,5 uur. Het is behalve de bekende natuurgebieden rondom Breda, ook mogelijk om  te wandelen bij verschillende landgoederen. Laat u verwonderen, met een gids ziet, hoort, ruikt en weet u altijd meer!

 

Wandelingen op maat

Het is ook prachtig wandelen in de andere natuurgebieden van Breda en omgeving. Er zijn vele goed gemarkeerde wandelroutes die variëren van 2,5 tot 12,5 kilometer. Vraag mij naar de mogelijkheden. Ik zal u een wandeling aanraden die het beste bij uw gezelschap en gewenste programma past. Ook kan ik een route op maat voor u maken. Natuurlijk kunt u dan ook voor, tijdens of na deze wandelingen heerlijk picknicken. Zie ‘Biologische Picknicks’ voor de verschillende mogelijkheden en menu’s.

Prijs: Advies over best passende route gratis in combinatie met een picknick. Route op maat: op aanvraag.

 

Groepsactiviteit wandelen in de natuur van Breda, Ulvenhout, Dorst, Etten-Leur, Teteringen, Terheijden, Streibeek

Natuurbelevingsrugzak

De natuurbelevingsrugzak is een rugzak vol met handige spulletjes om de natuur extra intensief te beleven, zoals een zoekkaartenboek, informatieboekje over het gebied, loepjes en loeppotjes en een verrekijker. Tevens zitten er een aantal kaartjes in de rugzak om uw eigen haiku (geïnspireerd door uw natuurervaring) of uw eigen natuurkunstwerkje (zie Buiten Kunst) te kunnen opschrijven of maken. U kunt deze rugzak huren.

Prijs: €  15,00 per natuurbelevingsrugzak. Eén rugzak per maximaal 10 personen. Deze speciale prijs is alleen geldig in combinatie met een picknick.

 

TIPS:

  • Maak uw uitje extra bijzonder door eens vroeg op pad te gaan en te gaan dauwtrappen, gevolgd door een heerlijk picknickontbijt!
  • Verras uw groep door niet te melden dat er gepicknickt gaat worden en er opeens langs of aan het einde van de route een picknick klaar staat!
  • Maak uw uitstapje extra duurzaam door met de fiets naar het vertrekpunt van de wandeling te komen. Indien gewenst kan ik fietshuur voor uw regelen. Verschillende soorten fietsen kunnen op ieder gewenst adres in Breda en omgeving worden afgeleverd en opgehaald.